Cum ne afectează COVID-19 ?

Covid-19 VS gazduirea sediului social la cabinet de avocat

covid19 gazduire sediu social

În primul rând trebuie remarcat faptul că pandemia de coronavirus afecteaza doar într-o măsură indirectă activitatea de găzduire a sediului social la cabinetul de avocat. Aceasta deoarece operațiunea de găzduire este una pur virtuală, fără activitate concretă desfășurată, astfel încât nu se poate pune problema de efecte de ordin medical.

În schimb, din punct de vedere juridic, urmare a actelor normative care au intrat în vigoare, cadrul legislativ a fost temporar modificat.

1. Odată cu intrarea în vigoare a primului Decret prezidențial nr. 195/2020 de instituire a stării de urgență pe teritoriul României, începând cu data de 16.03.2020 nu au mai fost permise înființările de societăți noi. În acest caz, activitatea de găzduire a sediului social la cabinetul de avocat a fost în continuare disponibilă doar pentru societățile deja existente cărora le expirase vechiul sediu social, ori care doreau voluntar schimbarea acestuia la un cabinet de avocat.

2. Începând cu data de 15.04.2020, data întrării în vigoare a Decretului Președintelui nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, a fost permisă din nou activitatea de înființarea de noi societăți. Drept urmare, la momentul redactării acestui articol, 21, 04.2020, serviciul de găzduire al sediului social la cabinet de avocat este disponibil atât pentru înființarea de noi SRL-uri, cât și pentru SRL-urile deja existente care doresc schimbarea sediul social.

3. Tot cu referire la actualul context pandemic, strict pe partea de procedură, precizăm faptul că formalitățile de publicitate de la Registrul Comerțului vor trebui efectuat exclusiv electronic/online.

Echipa Găzduire-Sediu.Ro vă stă la dispoziție pentru parcurgerea întregii proceduri la Registrul Comerțului în format electronic/online pentru că deținem în mod valabil drept de semnătură electronică extinsă.

Oferim prețuri reduse clienților și partenerilor care achiziționează unul dintre pachetele de găzduire sediu la cabinet de avocat împreună cu serviciile de înregistrare la Registrul Comerțului a mențiunii privind schimbarea sediului social pe perioada pandemiei cu coronavirus.